Εβραίοι ακτιβιστές διαδήλωσαν κατά του πολέμου στη Γάζα σε κτίριο του Κογκρέσου – 300 συλλήψεις (Bίντεο)

Mε μια εξαιρετικά δυναμική διαδήλωση Εβραίοι ακτιβιστές εξέφρασαν την αντίθεσή τους στη σφαγή που συντελείται από το Ισραήλ στη Γάζα μέσα σε κτίριο του Κογκρέσο.

Οι Εβραίοι ακτιβιστές που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της οργάνωσης Εβραϊκή Φωνή για την Ειρήνη εξέφρασαν, επίσης, την πλήρη αντίθεσή τους στην παροχή στρατιωτικής βοήθειας από τις ΗΠΑ στο Ισραήλ.

Οι διαδηλωτές φόραγαν κόκκινα μπλουζάκια που ανέγραφαν συνθήματα όπως «όχι στ’ όνομά μας», «οι εβραίοι λένε σταματήστε να εξοπλίζετε το Ισραήλ» ενώ κρατούσαν πλακάτ με συνθήματα όπως «κατάπαυση του πυρός τώρα» και «αφήστε τη Γάζα να ζήσει».

Η αστυνομία του ομοσπονδιακού Καπιτωλίου (USCP) συνέλαβε ακτιβιστές όπως ανακοίνωσε 200 διαδηλωτές με την ΜΚΟ Εβραϊκή Φωνή για την Ειρήνη (Jewish Voice for Peace, JVP) να ανεβάζει τους συλληφθέντες στους 300 από τους συνολικά 400 Εβραίους ακτιβιστές που συμμετείχαν στη διαμαρτυρία.

Να σημειωθεί ότι προγραμματίζεται να γίνουν κι άλλες κινητοποιήσεις κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Νετανιάχου, ο οποίος προγραμματίζεται να έχει συναντήσεις με τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, την αντιπρόεδρο Κάμαλα Χάρις και τον πρώην πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ

Η ομιλία που θα εκφωνήσει σήμερα Τετάρτη (24/7) ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, κατά τη διάρκεια κοινής συνεδρίασης της ολομέλειας της Βουλής των Αντιπροσώπων και της Γερουσίας, θα είναι η τέταρτη της καριέρας του — πρόκειται για ρεκόρ, ουδείς άλλος ξένος ηγέτης είχε ποτέ την ευκαιρία να απευθυνθεί στο αμερικανικό Κογκρέσο τόσες φορές.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί